Feed on
Posts
Comments

26 mei is Pluck de inleider van de EGO-salon in Arnhem.
(aanvang 17.30 uur)

Titel van haar presentatie:

Cut it up, to see what it really says (William Burroughs)

Pluck studeerde in 2016 af als docent Beeldende Kunst en Vormgeving bij ArtEZ. Als artistiek projectontwikkelaar realiseerde Pluck IJZERsterk, een grootschalige kunstmanifestatie in het kader van de Vrede van Utrecht. Momenteel werkt Pluck als beeldend kunstenaar en als binnen- en buitenschoolse educator in Utrecht, Arnhem en Berlijn.

Het afstudeeronderzoek resulteerde in een zoektocht naar hoe te schrijven, naar het bevragen van het tekstuele lichaam en het uitdagen van representatieve werking van taal. De tocht bracht een ontmoeting met William Burroughs (1914-1997). Burroughs, Amerikaans schrijver, was een pionier van de vrijheid en geobsedeerd door controlemechanismen op vele vlakken. In een vaak extreme lichamelijke conditie produceerde Burroughs literaire assemblages van heterogene, niet lineaire structuren en chaos op een betekenisvolle manier. Dit deed hij vooral met de, in samenwerking met Brion Gysin uitgewerkte, cutup methodologie.

Burroughs was verbonden met de Beat Generation (rond 1950), een groep schrijvers die standaard narratieve vormen afwees en experimenteerde met allerlei vormen van (maatschappelijke) bevrijding. De meest bekende voorbeelden van Beat literatuur zijn Howl van Allen Ginsberg (1956), Naked Lunch van William Burroughs (1959) en On the Road van Jack Kerouac (1957).

In een interactieve setting deelt Pluck de tijdens het afstudeertraject opgedane ervaringen ten aanzien van de werkwijze van Burroughs met op de achtergrond het concept lichaam zonder organen van Deleuze & Guattari.

Uitgebreide informatie is te vinden op http://egoego.eu

Graag tijdig aanmelden in verband met de catering.

Comments are closed.